Dato: 17 og 18 oktober 2015

Placering: London

Jeg har været så heldig gennem FYC at blive tildelt et legat på 10.000 kr. til deltagelse i kurset ”Clinical Workshop on Cardiac MR stress imaging” i London. Jeg er nu vendt hjem efter et meget lærerigt kursus.

Kursus fandt sted over 2 dage. Første dag foregik på The Landmark Hotel i London med en blanding af forelæsninger og hands-on analyse af stress MR undersøgelser med analyse programmet CVI42. Kurset blev primært afholdt af Professor Steffen Petersen, men derudover var han gruppe af forskere og MR fysikere bredt repræsenteret. Vi var kun 6 kursus deltagere på kurset så det var meget interaktivt og der var rig mulighed for at få god vejledning i analysen af stress MR og brug af analyse programmet. Jeg bruger stress MR i mit PhD studie og er netop i gang med analyse processen med CVI42 som software program, så denne del var særdeles brugbar for mig. Om aftenen var der middag på hotellet og det var interessant at høre hvad de andre deltagere og undervisere brugte MR stress perfusion til i deres kliniske arbejde og forskning.

Dag 2 fandt sted på St. Barts Hospital i London hvor de til daglig laver mange stress MR perfusioner. Vi blev vist rundt i deres imaging afsnit og derudover så vi deres analyse-rum. Der var igen nogle forelæsninger og en del hands-on med nogle kliniske cases som Professor Steffen Petersen ledte. Dagen blev afsluttet med en quiz der gav et godt indtryk af om kursus målet var nået.

Alt i alt 2 meget lærerige dage. Jeg ser frem til at anvende den nye viden i min sidste del af PhD studiet. Jeg siger mange tak til FYCs bestyrelse og sponsorer for tildelelse af legatet. 

Med Venlig Hilsen

Naja Dam Mygind 

Gå til toppen