Ved Foreningen af Yngre Cardiologers årsmøde 2013 var jeg så privilegeret at få tildelt Boehringer Ingelheims uddannelseslegat, hvilket var en stor hjælp til at finansiere kurset ‘Advanced Cardiovascular CT Course’, et intensivt 4-dages kursus indenfor hjerte-CT. Kurset var organiseret af Imperial College of London og foregik fra d. 29. april til d. 2. maj 2014 på Siemens hovedkvarter i Frimley, ca. 50 km udenfor London. 

Kurset var baseret på korte teoretiske oplæg og derefter ‘hands-on’ læring gennem ca. 150 cases inden for emnerne: Scanner typer og protokoller, calcium scoring og koronar angiografi, stents og CABG-graft vurdering, funktionel hjerte-CT vurdering, valvular hjertesygdom, aorta patologi incl. TAVI vurdering, extra-kardielle fund og endelig kongenit hjertesygdom.

Underviserne var førende hjerte-CT læger med kardiologisk og radiologisk baggrund fra London (Dr Ed Nicol, Dr Simon Padley and Dr Sujal Desai), og de formåede at holde fokus på praktisk klinisk anvendelighed med gode oplæg og faglige diskussioner. Kurset varede kun 4 dage, men var ganske intensivt med undervisning fra 08.30 til 19.00 hver dag.

Hele kurset var meget struktureret og velorganiseret incl. indlogering og transport til det nærvedliggende Hotel Aviator hvor morgenmad og aftensmad blev serveret. Vi var i alt 4 danskere tilmeldt kurset, så der blev også tid til at diskutere hjerte-CT organisering i Danmark foruden hyggeligt samvær efter endt undervisning. Jeg kan varmt anbefale kurset og hjælper gerne evt. interesserede med praktiske oplysninger og kontakt til kursusarrangører etc.

Endelig vil jeg endnu engang sige stor tak til Foreningen af Yngre Cardiologer og Boehringer Ingelheim for tildeling af uddannelseslegatet, der gjorde ovenstående kursus muligt!

Mvh

Fredrik Folke

Gå til toppen