Rapport efter deltagelse i European Course on Cardiovascular Magnetic Resonance 2013 med støtte fra Boehringer Ingelheims Uddannelseslegat.

Jeg modtog Boehringer Ingelheims uddannelseslegat mhp. deltagelse i European Course on Cardiovascular Magnetic Resonance 2013 som blev afholdt d. 13-15. juni i München, Tyskland.

Ved at deltage i kurset har jeg fået en grundig forståelse af fysiken bag MR samt uddybet min viden om praktisk udførsel af scanninger, sikkerhedmæsssige forholdsreglen under undersøgelsen, optimering af billedkvalitet og analyse af scanninger. Kurset tog udgangspunkt i kliniske problemstillinger og under kurset gennemgik vi bla. brug af MR ved iskæmisk hjertesygdom inkl. diagnosticering af myokardieinfarkt med late gadolinium enhancement samt påvisning af iskæmi ved stress-MR, brug af MR ved myokarditis, de forskellige kardiomyopatier og medfødt hjertesygdom. 

Programmet var både teoretisk og praktisk. Den praktiske del gennemgik vi på de samme Siemens stationer som vi har på Rigshospitalet og jeg kan således applicere den viden jeg tilegnede mig direkte i mit kliniske arbejde.

Kurset var også ment som forberedelse til den europæiske CMR-eksamen og flere af deltagerne ved kurset planlagte at aflægge eksamen til EuroCMR 2013. Om end jeg endnu ikke har udført og analyseret et stort nok antal MR-scanninger for at blive certificeret så har muligheden at deltage i kurset helt klart bragt mig et skridt nærmere.

Anna Axelsson

København 11. oktober 2013

Gå til toppen